Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti, utemeljena na Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s  obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga i proizvoda, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Naše temeljno načelo je privatnost poslovnih partnera i svih osoba čije podatke prikupljamo i obrađujemo te zaštita njihovih osobnih podataka. Držimo se sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno,
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
  • Ne čuvamo vaše podatke ako više nije potrebno ili s valjanim pravnim temeljem,
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo vaše osobne podatke,
  • Pristup vašim podacima ne dajemo trećim stranama bez vašeg znanja,
  • Ne koristimo automatizirane tehnike obrade osobnih podataka koje se sastoje od izrade vašeg profila ili radi analize ili predviđanja vaših osobnih sklonosti i ponašanja,
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan EU,
  • Osiguravamo da su vaši osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u načine kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka u našem društvu ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite nam se putem:

  • e-mail adrese info@eonex.one ili
  • telefonskog broja +385 42 68 44 60.
  1. Tko smo mi

 Tvrtka Eonex d.o.o. sa sjedištem na adresi Gospodarska ulica 6, 42202 Trnovec Bartolovečki, u primarnoj je djelatnosti usmjerena na razvoj originalnih i izradu visoko kvalitetnih elemenata strojarske tehnologije, medicinskih implantata (ljudske medicine i veterine), kirurških instrumenata i proizvoda iz područja zrakoplovne industrije.

Eonex d.o.o. nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao poslovnih partnera i predstavnika potencijalnih kupaca usluga i proizvoda u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka, te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka.

  1. Koje podatke obrađujemo 

Prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje ili korištenja naših usluga, koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obrađujemo ih tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih usluga, te izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje ugovora, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem naših e-mail adresa, prikupljamo informacije o vama. Informacije koje pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. Pri tom nećemo dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti ćemo im dopustiti pristup. Podaci će biti korišteni isključivo za poslovni kontakt, te s ciljem unaprjeđenja sadržaja web stranica i anonimno u svrhu prikupljanja statističkih podataka.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, prikupljati ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme naše poslovne suradnje, te ih brišemo po prestanku ugovornog odnosa i po isteku svih zakonskih obveza ili prestanku postojanja pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka, povezanih s obradama vaših osobnih podataka. Na vaš inicijalni upit putem naše e-mail adrese, odgovoriti ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke. 

  1. Kolačići (engl. cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašim računalima koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika.

Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom mi putem korištenja neophodnih kolačića spremamo anonimne podatke u našim sustavima radi osiguranja funkcionalnosti internetske stranice, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke.

Naša web stranica koristi slijedeće kolačiće:

Neophodni kolačići Trajanje Opis
PH_HPXY_CHECK sesijski za detekciju i prevenciju ‘brute force’ napada na web stranicu
pll_language sesijski za bilježenje željenog jezika web stranice

  1. Kako koristimo vaše podatke

Vaše osobne podatke prikupljamo, obrađujemo i koristimo u skladu s važećim propisima, a prije svega:

  1. u svrhu sklapanja ugovora i isporuke naručenih proizvoda, odnosno u svrhu izvršavanja naše ugovorom preuzete obveze;
  2. na temelju naših legitimnih interesa, prije svega za  kontrolu i osiguranje visokog standarda kvalitete naših usluga i proizvoda, a time i postizanje vašeg zadovoljstva, posebice u svrhu slanja informacija o našim proizvodima i uslugama; te
  3. temeljem vaše pojedinačne i nedvojbene privole dane slobodnom voljom u jasno naznačenu svrhu prikupljanja podataka. 
  1. Tko ima pristup do vaših podataka

 Vašim osobnim podacima mogu pristupati drugi primatelji isključivo na način predviđen primjenjivim važećim propisima te na osnovi odgovarajućih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu poslovnu suradnju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za naše društvo na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora o zaštiti podataka u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri koji za nas osiguravaju isporuku proizvoda i usluga, računovodstvene usluge, IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija, pravne usluge i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga i proizvoda.

Istovremeno vam jamčimo da u sklopu naših obrada osobnih podataka ne dolazi do njihovog prijenosa u treće zemlje izvan područja Europske unije. 

  1. Vaša prava 

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim vašim osobnim podacima koje obrađujemo,
  • ISPRAVLJANJA vaših netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje obrađujemo,
  • BRISANJA vaših osobnih podataka koje smo prikupili,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni kontaktirati nas:

  • e-mailom na info@eonex.one, ili
  • poštom na adresu Eonex d.o.o. Gospodarska ulica 6, 42202 Trnovec Bartolovečki.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

  1. Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136
HR – 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr
Web: https://azop.hr/

  1. Unaprjeđenje ove Politike privatnosti

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 13. kolovoza 2020.

Eonex d.o.o.
Gospodarska ulica 6
HR-42202 Trnovec Bartolovečki
Hrvatska

Tel: +385 42 68 44 60
E-mail: info@eonex.one